FRÄMJA HÄLSA

Våra skor är utformade för bekvämlighet. Under de senaste 50 åren har vi lärt oss att lyssna på ortopedtekniska experter, forskningsinstitutioner och inte minst på våra kunders behov. Vi arbetar för att våra produkter skall ha en modern design och vi vill visa att ortopediska skor kan vara snygga. Våra skor har de extra värden som patienter och användare behöver men kan ändå knappast särskiljas från vanliga butiksskor.

Om du upplever fotbesvär eller obehag bör du konsultera en fotvårdsspecialist som kan tillhandahålla rätt skor och individuella fotbäddar. För att utvärdera behovet av individuella fotbäddar, rehabiliteringsskor, skräddarsydda eller modifierade skor måste en detaljerad undersökning utföras av utbildade proffs med rätt kompetens.

SKOFÖRÄNDRINGAR Skor spelar en stor roll i utvecklingen av tå och fotproblem. För att förbättra fotfunktionen eller för att tillgodose specifika behov kan våra skor anpassas individuellt. Vi har kunskapen och skickligheten för att diskret anpassa skon utan att påverka utseendet. Konsultera en utbildad ortopedskotekniker för att hjälpa dig att välja de skor som passar dina behov bäst.

Fötter med olika volym
Extra volym eller plats för
vänster eller höger fot
Olika bredder och extra volym

DIABETES For patients that have diabetes and have to deal with the loss of the protective sensation in the foot, proper footwear - with adequate fit, good support in all the right places - is important for preventing or reducing the risk of lower limbs complications.
Klaveness Rehabilitation and Medical collections are created to cushion while providing proper support to the body, avoiding painful pressure points. They are designed with few seams, stitching, and rough edges, and are made of soft and smooth linings and uppers, to minimise the exposure to foot trauma caused by footwear. These collections also provide extra room to accommodate custom-made foot orthotics if necessary and can include wide opening to ease the pain of putting on and taking off footwear.

DEN REUMATISKA FOTEN Foten är ett fantastiskt instrument. En känslig växelverkan mellan ben, leder och muskler håller oss upprätt och i rörelse och balans. Reumatisk smärta och svullna leder stör denna interaktion vilket gör att vi lägger en onaturlig belastning på fötterna. Detta kan leda till felställningar och repetitiva stressskador i lederna. Det är därför viktigt för personer med reumatism att praktisera förebyggande fotvård och bära lämpliga skor på ett tidigt stadium.

ARTROS För patienter som har diabetes och måste hantera förlusten av känsel i foten är en korrekt sko med lämplig passform och bra stöd viktigt för att förebygga eller minska risken för komplikationer. Klaveness rehabiliterings och medicinska kollektioner skapas för att skydda samtidigt som det ger ett ordentligt stöd till foten för att undvika smärtsamma tryckpunkter. De är utformade med få sömmar och utan grova kanter. Skorna är gjorda av mjuka, släta foder och ovanläder för att minimera risken för fottrauma orsakat av skor. Dessa kollektioner innehåller skor med extra utrymme för att tillgodose plats för individuella fotbäddar om det behövs.
Skorna har också generös öppning för att underlätta av och påtagning.

HALLUX VALGUS Några av våra modeller har speciellt utvecklats för patienter med hallux valgus. Vid denna åkomma så avviker leden vid stortån utåt vilket gör att foten blir bredare i ballområdet.
Skor med extra polster och utan sömmar i problemområdet kan signifikativt reducera tryck och öka komforten.

HAMMARTÅR För att motverka trycksmärta erbjuder vi ett antal modeller med stretchmaterial i framfoten, dessa skor har inte heller några sömmar som kan orsaka tryck i problemområdet. Detta kombinerat reducerar risken för trycksmärta och borgar för god komfort.

SKOR I OLIKA STORLEKAR Om du har två olika storlekar på dina fötter kan Klaveness erbjuda ett delat par. Ett par skor i samma modell men i olika storlekar. Tala med din ortopedskotekniker om denna möjlighet.

ATT VÄLJA SKOR

MÄTNING AV FÖTTERNA :: Dina fötters storlek kan förändras under din livstid och den ena foten kan vara större än den andra. En kunnig leverantör av skor skall alltid mäta båda fötterna för att välja lämpligt passande skor.

FOTLÄNGD :: Mät längden på fötterna genom att stå upp med fullt tryck på båda fötterna. Det är viktigt att längden mäts från den mest framträdande punkten på baksidan av hälen till den längsta tån.

FOT OCH SKOFORM :: För att en sko ska passa perfekt måste formen på din fot matcha formen på skon.

COMFORT :: Skor med rätt passform känns bekväma första gången du provar dom.

UTRYMME FÖR TÅRNA :: Tårna behöver utrymme för att undvika att få blåsor, valkar eller skadade tånaglar. Minst 5mm för vuxna, 12mm för barn skall finnas mellan längsta tå på din största fot och skon.

KORREKT HÄLGREPP :: Skon ska passa runt din häl. Placera ditt pekfinger mellan skons häl och din häl. För korrekt passform bör du kunna dra fingret mellan dem.

UTTAGBARA FOTBÄDDAR :: Skor med uttagbara fotbäddar är att föredra. Fotbäddarna spelar en viktig roll för att skapa bekväma skor eftersom de ger fukthantering och kan bytas när de slitits ut. Om du behöver individuella fotbäddar krävs skor med uttagbara fotbäddar.