HÖGKVALITATIVA MATERIAL

Vi arbetar hårt för att leverera det bästa värdet till våra kunder. Högkvalitativa och slitstarka material väljs i utvecklingen av våra skor för att erbjuda exakt vad vi förväntar oss av hälso-medvetna skor.

OVANLÄDER

Läder är vårt föredragna material för tillverkning av ovanläder. Det högkvalitativa läder vi använder i kombination med andra material, som päls, mesh eller Lycra neopren erbjuder en hög grad av värme, skydd, komfort, stretch och andning.

Medan allt läder är hållbart och starkt, finns det stora skillnader mellan dem. Eftersom läder är en naturlig produkt är skillnader i färg och textur en unik egenskap hos var och en av våra produkter. Alla typer av läder har olika grader av hårdhet och struktur på grund av de tekniker som används för att förädla hudarna.

MATERIAL GUIDE

Materialet hänger ihop med sin färg. För att säkerställa färgvalitet så avlägsnas all naturlig färg från hudarna innan dom torkas i en trumma med färg och blekningsförhindrande medel. Läder absorberar här olika så därför kan man förvänta sig viss skillnad i färg från hud till hud.

Denna guide innehåller utbudet av tillgängliga färger/material för våra produkter. Observera att denna endast är avsedd som en guide och bör inte betraktas som helt exakt.

KONSTGJORT LÄDER :: Detta konstgjorda material är slitstarkt och producerat för att se ut som och fungera som läder.
CHEVREAU :: Chevreau är tillverkat av getskinn och ytan är mjuk, slät och smidig. Den formar sig perfekt till fotens form och förblir ganska stabil i form.
COATED SPLIT :: Läder som har behandlats speciellt för inte släppa igenom väta.
KROKO :: Präglad krokodildesign på läder för att imitera krokodilhud.
PÄLS :: Päls erbjuder tidlös skönhet, värme och långvarig hållbarhet.
KALV :: Kalv är ett mycket mjukt läder med finkornig struktur, vilket ger smidighet och exceptionell hållbarhet.
LYCRA NEOPRENE :: Lycra neopren är ett töjbart material som anpassar sig optimalt till fotens form, vilket ökar komforten.
MESH :: Mesh är en högkvalitativ blandning av tyger som skapar en lätt och andningsbar textil, både mjukt och snabbtorkande.
METALLIC NAPPA :: Det här materialets unikhet ges av en metallfolie eller ett pulver som när det appliceras på nappa gör det glänsande och reflekterande.
NAPPA :: Hållbart och skyddande läder som är ett mjukt och naturligt material som både är andningsbart och isolerande. Det anpassar sig till fotens form och maximerar komfort och individualiserar passformen. Läder kontrollerar fötternas temperatur, ger värme i kalla temperaturer och kyla i varmare temperaturer.
DOUBLE-FACE :: Double-face kombination har en nappa, anilin eller delad övre sida och en ullfodrad. Double-face används huvudsakligen för stövlar och tofflor.
NUBUCK :: Nubuck är ett toppkornigt läder som blivit lite borstat på ytan för att skapa en fin silkesmjuk och flexibel yta med en känsla och ett varmt grepp. Eftersom den har en öppen porerad textur är den andningsbar, speciellt effektiv vid genomträngande svett.
WAXED NUBUCK (NUBOID) :: Den här vaxade nubucken har utvecklats av Klaveness och har en lätt borstad yta och är trummad med scotchgard och fett, vilket resulterar i ett vattenbeständigt, slitstarkt, mjukt och bekvämt material.
OXFORD LEATHER :: Läder som har behandlats speciellt för inte släppa igenom väta.
PATENT LEATHER :: Patent leather har fått en yta som innebär att man applicerar ett tjockt lager lack för att ge ett karakteristiskt glansigt och spegelliknande utseende.
PRINTED NUBUCK :: Nubuck som har behandlats med en speciell tryckteknik för att förbättra utseendet på ytan.
ÄKTA PÄLS :: Äkta päls är ett naturligt termostatiskt och andningsbart material, som reglerar värme och för bort fukt för att hålla fötterna torra och vid kroppstemperatur. Används främst för kängskaft.
REPTILE :: Reptil design som har präglats på läder för att imitera reptilhud.
SPLIT :: Alla läderhudar måste delas upp i två lager eftersom en hud är för tjock. Bottenskiktet är känt som split och är i allmänhet tunnare och lättare.
SPLIT EMBOSSED :: Dekorerat split läder som får karaktär genom att trycka en uppvärmd form mot ytan.
STRETCH :: En töjbar kombination av material som anpassar sig optimalt till fotens form, vilket garanterar maximal komfort för användaren.
STRETCH NAPPA :: Det här töjbara materialet kommer från en nappa-textil kombination, som anpassar sig optimalt till fotens form, vilket garanterar maximal komfort för användaren.
STRETCH NUBUCK :: Det här töjbara materialet kommer från en nubuck-textil kombination, som anpassar sig optimalt till fotens form, vilket garanterar maximal komfort för användaren.
TEXTIL :: Textil är andningsbar och lätt, och kan tillverkas av naturliga eller syntetiska material.
VEGETABILISKT LÄDER :: Vegetabiliskt läder är traditionellt garvat med vegetabiliskt garvningsmedel som kommer ifrån vissa växter och träd.
VELOR :: Velour är extremt robust och andas, liknar sammet i utseende.
VAXAD TEXTIL :: Ett sammansatt konstgjort material av två lager: ett bakstycke av textil kombinerat med en yttre vaxad yta.
WOOL BLEND FELT :: Ullfilt (90% ull + 10% polyester) är ett högkvalitativt naturfibermaterial med utmärkta egenskaper: det är hudvänligt, andningsbart och värmeisolerande, vilket hjälper till att hålla fötterna vid rätt temperatur.

FODER

Foder är skons innermaterial som håller kontakten med foten. Dess huvudsakliga syfte är att täcka insidan av sömmarna och förlänga skons livslängd.
Fodermaterialet måste i huvudsak ge optimal temperaturreglering och föra ut fukt. Mjukt och sömlöst foder med skumdämpning kan samtidigt erbjuda utmärkt komfort och skydd.
Klaveness skor kan tillverkas med många olika foder.

KONSTGJORT LÄDER :: Konstläderfoder är ett andningsbart material som tillåter luftflöde och hjälper till att hålla fötterna torra och svala.
KROMFRITT LÄDER :: Kromfritt läder är perfekt för dem som är allergiska mot krom (ett ämne som vanligtvis används i garvningsprocessen). Det är särskilt lämpligt i barnskor eftersom barn tenderar att vara känsligare mot krom.
COVERLINING/MIKROFIBER :: Mycket slitstark och mjukt, denna extremt fina syntetfiber torkar snabbt och är lätt att ta hand om.
COVERLINERING MED SKUM :: Med extra dämpnings- och isoleringsegenskaper ökar denna extremt fina syntetfiber komforten och minskar tryckpunkterna.
FILT :: Filt är gjort av ull eller pälsfibrer som pressas ihop och rullas platt.
PÄLS :: Päls erbjuder tidlös skönhet, värme och långvarig hållbarhet.
SKINN :: Läder är inte bara ett utmärkt material för ovanläder utan det är också enastående som foder. Läder är ett naturligt material som både andas och är isolerande och ger en allmän känsla av välbefinnande. Det absorberar fukt och har en temperaturreglerande effekt. Ett slätt läderfoder kan också bidra till att förebygga skador orsakade av friktion.
LYCRA :: Lycra är en blandning av stretchmaterial optimalt för ett mjukt foder.
ÄKTA PÄLS :: Med varm isolering ger äkta pälsfoder värme eftersom det är ett naturligt termostatiskt material som andas.
SYMPATEX :: SympaTex skyddar mot alla väder och är 100% vattentät. Samtidigt är det miljövänligt.
SYNTET :: Syntetfoder är tillverkat av ett poröst, andningsbart material som tillåter luftflöde. Den stora fördelen är att det torkar snabbt och är lätt att ta hand om.
TEXTIL :: Av vävda eller stickade fibrer. Textilfoder är absorberande och andningsbar, vilket gör det hygieniskt och behagligt för fötterna.
WOOL BLEND :: Vinterskor fodrade med ullblandning hjälper till att behålla värmen och absorberar fukt och för bort den.
W-TEX :: W-tex är ett vattentåligt membran som andas.

HUR PRESENTERAR VI FÄRG/MATERIAL-KOMBINATIONER?


Varje färg/materialkombination representeras av ett tresiffrigt nummer (t.ex. grå nappa är 764).

Om en sko har mer än en färg/material kommer detta att anges med en bindestreck (-) mellan varje färgnummer (t.ex. grå nappa och grå reptil är 764-719).

Placeringen av färgnummer börjar från skons främre del och sedan bak mot hälen.