Om Klaveness

Klaveness konceptet

Att producera snygga och bekväma skor på breda läster och med material av högsta kvalitet var filosofin när man startade Klaveness footwear.
Enligt vår filosofi skall skon anpassas efter foten och inte tvärt om.
Produktutvecklingen är ett nära samarbete mellan designers och skotekniker vars samlade kunskap bidrar till både god funktionalitet och design. Klaveness arbetar hårt på att vara en totalleverantör med ett sortiment som skall täcka våra kunders alla behov.

Vi utvecklar, tillverkar och distribuerar följande totalsortiment:

COMFORT

Kärnan i Klaveness verksamhet, Skor med perfekt passform och modern design. Material av hög kvalitet och ett gediget hantverk borgar för en fantastisk sko.

BUNAD

Bunadskoen er et komplementært produkt til den norske nasjonaldrakten. Klaveness er stolte av å kunne opprettholde denne tradisjonen.

SLIPPERS

Inspirerade av nordisk historia. Kvalitetstofflor gjorda av naturmaterial som Ull, Filt och skinn. Den unika konstruktionen ger användaren en mjuk och varm toffel med stöd för foten.

MSS

Ett urval av skor gjorda på speciellt framtagna läster. Användningen av dom bästa materialen och senaste produktionsmetoderna borgar för en sko som passar till dom som har svårt att hitta väl fungerande skor bland dom traditionella märkena.

REHABILITATION

Skor för personer som lider av Reumatism, Diabetes och andra sjukdomar som ofta kräver specialskor för att motverka och behandla symptomen. Klaveness har ett stort urval av rehab-skor som täcker dom vanligaste behandlingsmetoderna.

FIA (Footwear on Individually Adjusted Last)

FIA konceptet erbjuder ett urval av modeller från Hästen och MSS kollektionerna som kan anpassas efter patientens individuella behov. Utöver en mängd av anpassningsmöjligheter kan patienten även den färg och sula som passar dom bäst.

OAS (Orthopaedic on Adjusted Standard Last)

OAS konceptet ger ännu större möjligheter till lästförändringar än vad som erbjuds på FIA. Detta ger möjlighet att anpassa skor till patienter med stora fotproblem utan att behöva göra en egen läst till patienten.

OIL  (Orthopaedic on Individual Last)

OIL är konceptet för riktigt komplicerade fall där man måste göra en egen läst till patienten. Klaveness tillverkar både modeller från det egna sortimentet men även efter önskemål från kunden på den individuella lästen.

CMF (Custom Made Foot Orthotics)

CMF fotbäddar är utvecklade för att hjälpa personer med fotproblem som orsakar smärta och obehag I vardagen.