102

ME1008
LISA EXTRA SHOE

VÄLJ FÄRG ::


MATERIAL OVANLÄDER :: Leather
FODER :: Läder
SULA :: PU, Gummi
STORLEKSINTERVALL :: 2-9
LÄST :: Lisa Extra
VIDD :: K
Justerbar och avtagbar bakrem
  • Array
  • Array

ME 1008 är en sandal med stängd tå byggd på Lisa Extra lästen som ger mycket utrymmet för individuella fotbäddar. PU/gummisula garanterar ett säkert grepp och gör det mycket behagligt när man går. ...

Läs mer...
Finns nu tillgängliga på ortopediska kliniker.
ME 1008 är en sandal med stängd tå byggd på Lisa Extra lästen som ger mycket utrymmet för individuella fotbäddar.
PU/gummisula garanterar ett säkert grepp och gör det mycket behagligt när man går.
Hälremmen är justerbar och även löstagbar, vilket ger bästa komfort för dina fötter och vrister.
OVANLÄDER
Nappa :: Hållbart och skyddande läder som är ett mjukt och naturligt material som både är andningsbart och isolerande.
Vaxad nubuck :: För att rengöra vaxad nubuck rekommenderar vi en skumprodukt. För att behålla den matta ytglansen appliceras generöst med specialvax. Slutligen, för att återställa den milda naturliga glansen poleras skon med en mjuk trasa.
FODER
LÄDER :: Läder är inte bara ett utmärkt material för ovanläder utan det är också enastående som foder. Läder är ett naturligt material som både andas och är isolerande och ger en allmän känsla av välbefinnande.
SULA
PU, GUMMI :: Med mellansula i PU och slitsula av gummi, denna kombination ger en lätt sula som samtidigt är slitstark, mjuk och bekväm att gå med.
Uttagbara inläggsulor
3 VIDDER

I vissa fall har Klaveness tre versioner av samma läst med olika bredder - smal, standard och extra bred. Dessa volymalternativ kan användas för att hantera så mycket anpassningsbehov som möjligt samtidigt som du behåller originallästens form och egenskaper. En rad standardsulor finns framtagna för att matcha var och en av dessa olika bredder.

BÄLGPLÖS

Bälgplös är en bred vikbar plös som är fastsatt vid både överdelen och på sidorna av  ovanlädret. Mestadels används bälgplös på vandringskängor, den ger skydd mot snö, vatten och sand, samtidigt som isoleringen ökar.

AVKLIPPBARA KARDBORREBAND

 Kardborreband är det föredragna fästsystemet för de flesta skor, särskilt för att det är enkelt för barn och äldre att justera. För att utöka anpassningsbarheten erbjuder Klaveness extra långa kardborreband som är markerade med sömmar för avklippning i olika längder. Detta gör det möjligt för användaren att klippa överskottsbandet så att det justeras på ett kontrollerat sätt.

DUBBLA VÄNDSÖLJOR

För extra bra stängning och justering används två uppsättningar kardborreband, en på varje sida av öppningen. Detta gör öppningen större och skorna lättare att ta på och av. Genom att använda vändsöljor får man fördelen av extra kraft när man drar åt banden och då ett jämnare tryck över foten.

DUBBLA BLIXTLÅS

Blixtlås på båda sidor borgar för god funktionalitet och stor öppning vilket gör skon lätt att ta på och av.

ICE SOLE MED PATENTERAD VÄNDBAR BRODDPLATTA

Klaveness har utvecklat ett koncept för att undvika halkolyckor, detta är ett stort problem speciellt bland äldre.
Ice sole systemet är både enkelt och genialt. En vändbar broddplatta är inbyggd i yttersulan. Metalbroddar när du behöver extra grepp på isiga underlag, på andra sidan är plattan gjord i gummi för inomhusbruk och normala väderförhållanden.

:: ENKEL ATT ANVÄNDA: BARA VRID NÄR DU BEHÖVER EXTRA GREPP!

INSTRUKTIONER

LÄTTVIKTSSULA

De lättaste komponenterna används i Klaveness sortimentet av sulor. Skor utrustade med dessa sulor har väsentligt reducerad vikt och är normalt bra alternativ för sommar- och utomhusaktiviteter samt daglig användning.

PATENTERAD REGLERINGSFUNKTION FÖR VÄNDSÖLJA

Detta patenterade system som helt utvecklats av Klaveness finns på ett stort antal lagerskor från Medical kollektionen och kan även användas på tillverkning av indivuella skor. För att öka justeringen erbjuder Klaveness extra långa kardborreband som är avsedda att klippas till önskad längd. Efter att justeringen är inställd måste den dolda oanvända delen av remmen klippas av vilket resulterar i fint avslutade ändsömmar.

INSTRUKTIONER

JUSTERBAR GENOM 3MM DISTANS

Detta är en justering för att anpassa skon för individuella inlägg.
Vissa justeringar kräver mer volym än vanligt och mer utrymme behövs för att tillgodose en mer korrigerad fotbädd. Även om distansen är utformad för att uppfylla kraven för en tjockare fotbädd kan den också användas för att passa en mer voluminös fot.

UTTAGBARA INLÄGGSULOR

Fotbäddar spelar en viktig roll för att skapa bekväma skor eftersom de ger stötdämpning och fukthantering.
Uttagbara inläggsulor är särskilt fördelaktiga för dem som behöver individuella fotbäddar. Dessutom kan de tas ur skon för luftning och rengöring, och kan enkelt ersättas med ett nytt par när de börjar slitas ut, vilket förlänger skornas livslängd.

VÄNDSÖLJA

Denna funktion ökar funktionaliteten på kardborrebandet genom att man trär det genom en metallögla. När du drar kardborrebandet genom öglan ökas kraften och du får därför en bättre möjlighet att få skorna att sitta bra på foten.

VATTENTÄT

Det vattentäta membranet kommer att hjälpa till att hålla fötterna torra och varma i dåligt väder.

BLIXTLÅS

Ett blixtlås består av två spår av metalltänder som sammanfogas via en dragsko. Blixtlås är alltid en bra lösning för dem som har svårigheter att knyta sina skor.
Blixtlåset förenklar och påskyndar av och påtagningen av skorna och ger samma passform varje gång du sätter på dem.

THE BOA® FIT SYSTEM

Detta är ett system bestående av ett lättvikts-vred och en stålkabel som används för att dra åt skor för ett jämt fördelat tryck. Det här enkla handhållna justeringssystemet är hållbart och säkert, ger en jämn tillslutning utan tryckpunkter. Varje klick på BOA® vredet motsvarar en millimeters spänningsjustering, så det ger en mikrojusterbar passform. Med spolen låst på plats tillsammans med de stretchfria snörena blir passformen perfekt hela tiden.

100% vattentätt membran som andas

SympaTex® är ett material som är märkt som 100% vattentätt och är tillverkat eller licensierat av SympaTex Technologies GmbH. Materialet har ett vattentätt, vindtätt och andningsbart membran som lamineras till tyger antingen på dess inre yta eller inklämd mellan två tygskikt (3-lagers laminat"). Det senare systemet ger större hållbarhet genom att bättre skydda SymaTex-lagrets integritet från nötning."

VIBRAM SULA

Vibram is an Italian based company that has designed highperformance soles with unmatched durability, stability and slip resistance. Klaveness includes part of the extensive Vibram range of soles in selected styles.

UVEX MEDICARE

Skyddsskor certifierade för ortopediska justeringar enligt German DGUV 112-191 och/eller Austrian ÖNORM Z 1259.

MYCKET HÖG OCH ANATOMISKT UTFORMAD TÅKAPPA

Tåkappans generösa volym minskar risken för tryck och sårbildning i framfoten.

UVEX XENOVA® TÅKAPPA

100% metallfri tåkappa med mjuk behaglig polstring som ger en ökad användarkomfort.

ANTISTATISKA EGENSKAPER (ESD)

Skyddsskor markerade med ESD symbol uppfyller ESD krav med ett läckagemotstånd på mindre än 35 megaohm.

HALKFRI (SRC)

SRC uppfyller högsta kravet för halksäkerhet enligt EN ISO 20345:2011 standard.

UNISEX

Skyddsskor märkta med denna symbol produceras i storlek 35-40 på en läst som följer den kvinnliga fotens form.

uvex climazone fot klimat system

Kombinerar expertis inom forskning och produktutveckling med hjälp av intelligenta material och teknologier för att utveckla klimatoptimerade skyddsskor.

Vrid in kläppen sidledes i spåret på ena sidan.
Rotera den därefter så att motsatt hörn på kläppen kommer över kanten på urtaget i sulan.
Låt kläppen glida på plats.
Dra inte hårt i remmen.
För in glasspinnen i tunneln bakom kardborrebandet
Justera remmen genom att dra den fram eller tillbaka till önskad längd är nådd.
Kontrollera justeringen genom att fästa kardborrebandet och ta bort glasspinnen.
Klipp av den utstickande änden av bandet. Klart att använda!
Fäst glasspinnen på remmens hårda kardborresida.
Insert the strap in the "adjustment tunnel" using the wooden stick as guide.