Historik

Dagfinn Klaveness

Optimisten Dagfinn Klaveness

Perfekt passform, goda läster och skor med toppkvalitet. Det var sådana skor som Dagfinn Klaveness bestämde sig för att producera då han startade upp 1957. På denna tid var norska skofabriker i färd med att tappa i konkurrensen från lågkostnadsländer. Över hela landet blev verksamheter nedlagda. Aftenposten la därför märke till det nysatsande företaget i Sandefjord. Under titeln "Det finns ännu optimister" lät tidningen sig förundras över mannen som inte ville ge upp. Nu vet vi hur äventyret gick...

 

Ridstövlar till Drottning Maud

Mot slutet av 30-talet, då Dagfinn Klaveness var kompanjon hos Petter Andersen, fick han ett mycket betydande uppdrag. Drottning Maud beställde ridstövlar, vilken ära! Resultatet blev dom här fina stövlarna som nu finns att beskåda hos Konstindustrimuseet.

Queen Maud boots

Klaveness expanderar

Klaveness Skofabrikk startade med export till Sverige 1968. Med det mer än 100 år gamla varumärket Hästen har vi fått en ledande position på den svenska marknaden.

År 1988 etablerade Klaveness en egen fabrik i Portugal. Fabriken framstår idag som en effektiv, kvalitetsmedveten och framtidsrättad produktionsenhet.

År 1992 startade vi med produktion av ortopediska skor, och har sedan detta satsat betydligt på utveckling och marknadsföring av denna typ av produkter. Genom ett tätt samarbete med forskningsmiljöer, ortopediska verkstäder och fotpatienter har Klaveness upparbetat en unik kompetens inom ortopediska skor.

År 1996 stärkte vi vår skandinaviska försäljning och distributionsapparat med uppköp av det Svenska företaget Ortholine AB. Efter att ha genomfört en namnändring i januari 2002, heter företaget nu Klaveness Footwear AB. Klaveness Footwear AB har ansvar för försäljning och distribution av Medical-kollektionen.

Januari 2002 stod den nya fabriken klar i Elblag, Polen. En toppmodern enhet inom internationell sko-produktion

Juli 2002 blev Klaveness UK etablerat med säte i Leicester.

Klaveness har nu 230 anställda fördelat på de fyra olika företagen. Företaget levererar hela spektret av skor, från sköna, komfortabla standardskor till medicinska och ortopediska speciallösningar. Vi har hållit fast vid den ursprungliga grundidén: Göra skor som fötterna själva skulle valt - skor med perfekt passform, bra läster och toppkvalitet.